انتخاب مناسب ترین سایز لوله آب
برای هدایت هر یک از این مواد باید از لوله هایی با اندازه و ضخامت متفاوتی استفاده نمود.برای مثال سایز و اندازه لوله برق با لوله ای که برای فاضلاب استفاده می شود کاملاً متفاوت است. اگر از سایز و اندازه لوله نامناسبی استفاده شود، قطعاً مشکلاتی بزرگ در سیستم لوله کشی رخ خواهد داد. اما برای لوله کشی آب نیز در شرایط مختلف از لوله های متفاوتی استفاده می شود. در واقع برای انتخاب سایز لوله آب در یک آپارتمان باید از استانداردهای متفاوتی نسبت به لوله کشی یک ساختمان قدیمی استفاده کرد. چرا این موضوع تا این حد اهمیت دارد و چه معیارهایی بر انتخاب سایز لوله و اتصالات آب مؤثر هستند؟ در این مقاله از وینو پلاستیک با هر آن چیزی که لازم است در مورد انتخاب سایز مناسب لوله آب بدانید آشنا میشوید.
مهم ترین عوامل مؤثر بر سایز لوله آب
باید بدانید که سایز لوله آب به عوامل مختلفی وابسته است. طول مسیر لوله، تعداد و نوع انشعابات لوله، جنس لوله، کاربرد لوله و فشار آب همگی عواملی هستند که باید در زمان نصب لوله کشی برای انتخاب سایز و ضخامت لوله ها مد نظر قرار بگیرند.
سایز بندی لوله های آب
لوله های 5 لایه آب معمولاً از قطر 16 میلی متر شروع می شوند و تا اندازه های 32 میلی متر نیز مورد استفاده قرار می گیرند. سایز لوله های تک لایه از 20 تا 63 میلی متر است. سایز لوله ها در بسیاری از مواقع با توجه به بخش داخلی آن مشخص می شوند. برای مثال لوله سایز 2 به لوله هایی گفته می شود که قطر داخلی آن ها 20 یا 1/2 اینچ است. لوله سایز 2/5 قسمت داخلی آن ها 25 یا 3/4 اینچ است و لوله های سایز 3 نیز با قطر داخلی 32 یا 1 اینچ شناخته می شوند. هر چند که این نوع سایز بندی مبنای علمی خاصی ندارد، اما در میان مردم بسیار رایج است.
سایز و اندازه لوله آب باید با روش لوله کشی متناسب باشد
اولین و مهم ترین نکته ای که باید در مورد انتخاب سایز لوله آب بدانید، تناسب نوع و اندازه لوله با روش لوله کشی است. به طور کلی لوله کشی آب معمولاً به دو روش کلکتوری و انشعابی انجام می شود. در لوله کشی کلکتوری معمولاً هیچ نوع اتصالی از محل کلکتور به شیر نصب نمی شود. یعنی سیستم لوله کشی آب سرد و گرد باید به صورت مجزا نصب شود. در حالی که در لوله کشی انشعابی برای انشعاب هر شیر از سه راهی استفاده می شود. از همین رو تناسب اندازه لوله با اتصالات آن اهمیت زیادی دارد. در حقیقت استفاده از لوله سایز بزرگ برای سیستم لوله کشی مسیرهای کوتاه به هیچ عنوان مناسب نیست.این لوله ها برای انتقال آب در سطوح بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.
تعداد انشعابات لوله
هماهنگ بودن انشعابات لوله با تعداد انشعاب اهمیت زیادی در سیستم لوله کشی دارد. سایز لوله در لوله کشی باید به گونه ای انتخاب شود که فشار آب کاهش پیدا نکند. برای مثال اگر قرار باشد آب را از نقطه ای به طول 10 متر به مکان دیگر منتقل کنید که دارای یک انشعاب است، بهتر است از یک لوله 5 لایه با سایز 16 یا مثلاً لوله تک لایه 1/2 استفاده کنید. برای انتقال آب در مسیر های طولانی تر در حدود 40 متر با 3 انشعاب باید حداقل از لوله سایز 25 یا 3/4 اینچ استفاده کنید.
تاثیر جنس لوله مورد استفاده در لوله کشی بر سایز لوله
مورد بعدی که باید در انتخاب سایز لوله آب مورد توجه قرار دهید، مربوط به جنس و نوع لوله ای است که قرار است در لوله کشی استفاده شود. جنس لوله مورد استفاده برای انتقال آب با لوله برق متفاوت است. تنها یک سری لوله های خاص برای انتقال آب و سیالات مناسب هستند. به علاوه لوله ها با ضخامت ها، اندازه ها و جنس های مختلفی تولید می شوند. شما می توانید برای لوله کشی آب از لوله های تک لایه سفید پلی پروپلین، لوله 5 لایه یا گالوانیزه استفاده کنید. در سیستم لوله کشی آب شهر و روستا معمولاً بیشتر از لوله های تک لایه پلی پروپیلن سفید و سبز و لوله 5 لایه استفاده می شود. انتخاب این موضوع می تواند بر سایز لوله مورد استفاده در لوله کشی مؤثر باشد.
رعایت استانداردها در اندازه لوله آب
برای سایز لوله آب ساختمان استانداردهای از پیش تعیین شده ای وجود دارد. رعایت آن ها کمک می کند تا آب با فشار متناسب و بدون مشکل از لوله ها خارج شود. این استانداردها تعیین می کنند که در چه شرایطی از چه سایز و چه جنس لوله ای استفاده شود تا کارایی و عملکرد سیستم لوله کشی با مشکل مواجه نشود.
حرف آخر
همان طور که در این مقاله گفته شد، لوله ها بر اساس معیارهای مختلفی در سیستم لوله کشی مورد استفاده قرار می گیرند. رعایت استانداردهای لازم در این امر موجب می شود تا لوله کشی با کیفیت بالاتر و بدون مشکل انجام شود. برای گرفتن مشاوره با کارشناسان مجموعه آرکا انرژی تماس حاصل فرمایید.